Kesäksi kellariin

by Teemu Roininen

Eipä ole hetkeen tullut tännekään mitään kirjoiteltua, mutta jos nyt taas vähän jotain.

Ylimenokausi oli ja meni, ja nyt ollaan taas päästy normaaliin päivärytmiin. Päivät ollaan töissä ja illat treenataan. Mitä sitä muuta tällaisilla ilmoilla voisikaan keksiä kuin hikoilla kellarissa! Nooh, onneksi tuossa pihassa on edelleen nostolava missä saa kevyitä jumppia keekoilla auringonpaisteessa liki ilkosillaan, niin pääsee nauttimaan kesästä.

Jotain on treeneissä varmaan tehty oikeinkin kun ylimenokauden jälkeisissä maksimitreeneissä päästiin heti melkein samoihin rautoihin kuin EM-kisoissa. Ja yritettiin vähän enempääkin. Se luo mukavasti taas uskoa tähän omaan hommaan ja treenisysteemeihin, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Yhden maksimitreenin pääsin suorittamaan hieman erilaisessa ympäristössä kuin mihin olen tottunut. Minua pyydettiin treenaamaan Ideaparkin keskusaukiolle LeKi:n järjestämän Ideapark-juoksun yhteyteen. Siellä tuloksiksi tuli 147,5+187,5. Kyykyssä tuli tehtyä pieni moka kun mukaan otettiin liian pieniä levyjä ja tankoon ei sopinut kuin 250 kiloa. Toisaalta varmaan ihan hyvä. Olisihan se ollut noloa jäädä kyykkyyn kyynelehtimään jos rautaa olisi ollut liikaa.

Ideaparkissa kyykkimässä

Ideaparkissa kyykkimässä

Tällä tavalla lajia olisikin hyvä tuoda ihmisten pariin. Kyllä siinä monta kertaa kävi nuoriso kokeilemassa josko saisi tangon maasta irti, ja jo ehkä parhaat nostovuotensa ohittaneet arvokkaat herrasmiehet kävivät muistelemassa kuinka Niemen Pekka sillon joskus sitä ja Kailajärven veljekset tätä. Tämän kaltaisiin tapahtumiin kun lajin edustajat pääsisivät ja menisivät useammin niin varmasti harrastajamäärät saataisiin nousuun.
Siinä teille kaikille painonnostoseurojen edustajille haastetta! Tuokaa meidän hienoa lajiamme enemmän esille ja olkaa siitä ylpeitä. Niin kovin harva sinne kellariin tulee katsomaan, että mitäs siellä kolistellan.

 

 

Hyvää kesän jatkoa kaikille!