Seppäsen Erkki

by Teemu Roininen

Tänään olin reenaamassa kotisalilla Lempäälässä. Samaan aikaan palloilusalin puolella käytiin kova lentopallo-ottelu sarjanousijan paikasta. Valitettavasti LeKi joutui taipumaan kultaisessa erässä, mutta hyvä suoritus joukkueelta silti.
Ottelua oli katsomassa lempääläläinen urheilumies henkeen ja vereen, Seppäsen Erkki. Tulipa salillekin juttelemaan ja kannustamaan kun oli kuullut rautojen kolinan. Erkkiin tutustuin ison miehen saappaan kokoisena rääpäleenä yleisurheilukoulussa. Siellä Erkki oli kantavana voimana yhdessä Tannin Jorsen kanssa. Siinä toinen hieno urheilumies!
Nämä henkilöt jaksoivat vuodesta toiseen innostaa paikallisia urheilijoita, ja innostua vähän kaikesta urheiluun liittyvästä. Talkoita tehtiin hyvässä hengessä, ja varmaan aika moni paikallinen onkin Erkiltä joulukuusen ostanut.
Tällaisia suunnattoman innostuksen omaavia urheiluihmisiä tämä maa tarvitsee, eikä mitään urheilijan polkuja. Jokaiseen seuraan kun saataisiin muutamat Erkit ja Jorset entisten seuraksi niin johan alkaisi olla säpinää touhussa. Iso kuvitteelinen hatun nosto kaikille tällaisille henkilöille ympäri maan! Keep up the good work sano!

 

Mutta kertoillaas nyt jotain reenihommia jos jotain kiinnostais. Melkoisen kovaa tässä on tullut salilla riehuttua, ja vielä olisi pari kovaa päivää ennen EM-kisoja. Tempauksessa on taas päästy 150 kilon nurkille ja työnnössä sinne 190 kilon haminoille. Nämä treenitulokset onkin tehty kohtalaisen rasituksen alla joten kyllä sellainen kutina on navan alla, että kisoissa ollaan kunnossa. Tai sitten täytyy käydä hakemassa apteekista jotain salvaa.
Noin neljän minuutin kohdalta löytyy 150 kg tempaus

Tällaista treeniä vedettiin viikon verran. Maksimeita tuli tehtyä neljästi viikon sisään ja aamuisin pumpattiin kroppaa kuosiin iltaa varten.

 

Ja tällaista revittiin tänään. Kuvissa myös Erkki!

Rasitusta kerääntyi tähän viikkoon sellainen 100 000 kg

 

 

Vielä Erkistä sen verran, että vieläkään en ole päässyt yli siitä tragediasta kun haastoin Erkin juoksukilpaan. Erkki oli silloisen pikku Teemun mielestä jo vanha mies, mutta niin vain 60 metrin juoksussa Erkki pätki menemään vastustamattomaan voittoon. Siinä ikimuistoisin tappioni juoksukilvassa kautta aikain.