Painonnostajan arkea

by Teemu Roininen

Mitähän on se painonnostajan arki Suomessa?

Se on sitä, että aamulla heräät töihin aivan kuten muutkin. Teet kahdeksan tuntia töitä ja lähdet töistä salille. Siellä heilut kuin heikkopäinen pari-kolme tuntia ja lähdet kotiin. Sitten sinulle jääkin kotiin tultuasi vielä ruhtinaallinen tunti, ehkä jopa kaksi  aikaa tehdä seuraavan päivän eväät, käydä lenkillä, venytellä, ja mitä arkisia askareita nyt sitten ikinä tekeekään. Tirsamaahan pitäisi ehtiä mahdollisimman hyvissä ajoin, että jaksaa taas riehua seuraavankin päivän. Ja seuraavana aamuna alkaa sama show. Joka päivä, hela tiden (ainakin siltä se välillä tuntuu). Sitä on tämän painonnostajan arki.
Ei ehkä ihan optimaalisin päivän kulku noin urheilun kannalta katsottuna.

Mutta turha on vikistä, ei tässä elämässä kukaan tule sinulle tuomaan kotiin  kottikärrykaupalla rahaa ja sano, että ”Tee jotain kivaa”.  Kyllä se on ihan itse otettava omista toimistaan vastuu, ja mietittävä mitä haluaa ja mihin panostaa.
Itse panostankin treenaamiseen alkaen parin viikon päästä. Silloin alkaa töistä loma, joka kestää EM-kilpailuhin asti. Neljä kuukautta saa elää unelmaansa, ja leikkiä urheilijaa. Treenata pari kertaa päivässä, ja ihan oikeasti levätä treenien välit. Ja sitten vielä lähden kuukaudeksi etelään treenaamaan! Jes!

Moni on kuullessaan suunnitelmistani ihmetellyt, että mistä ja paljonko saan sponsoritukea tällaiseen. No tähän mennessä en latiakaan mistään (vink vink). Niin kuin edellä mainitsin, jos jotain haluaa niin siihen pitää olla valmis panostamaan. On se panostus sitten aikaa, rahaa tai sitä että ajaa vuoden -96 corollalla maailman tappiin asti ja ehkä vähän ylikin.

Pitää vain uskoa, että jonain päivänä kova työ tuo jotain paljon arvokkaampaa kuin raha!